maandag 20 april 2015

De bezigheden van een echtscheidingsadvocaat en adviezen bij de keuze van de beste advocaat.

De functie van een echtscheidingsadvocaat is vooral het vertegenwoordigen van klanten die overwegen om te scheiden. Afhankelijk van de zaak en de complexiteit ervan is er een aantal aspecten die de scheidingsadvocaat voor u behandelt. U kunt dan denken aan het verdelen van eigendommen, het juridisch afronden van het huwelijk, ondersteuning bij de verdeling opvoeding van de kinderen en voogdij. Door de hoge emoties en persoonlijke kwesties die er spelen bij een scheiding is echtscheidingsrecht (personen- en familierecht) een moeilijk en emotioneel belastend beroep om te beoefenen. Bekijk voor meer informatie http://verdurmenmediation.nl.

Dus wat doet een scheidingsadvocaat voor u? De scheidingsadvocaat voert zijn/haar beroep uit door de gehele dag door te communiceren met de klant, documenten op te stellen, overleg te voeren met andere professionals en de rechtbank te bezoeken.

Een echtscheidingsadvocaat besteedt een groot deel van zijn/haar tijd aan het communiceren met klanten om informatie te krijgen waardoor de documentatie zo volledig mogelijk wordt. De emotionele en persoonlijke kwesties zorgen ervoor dat de gesprekken met cliënten veel tijd in beslag nemen en hier moet de echtscheidingsadvocaat dan ook rekening mee houden in zijn agenda om zo flexibel mogelijk zijn klanten te kunnen ondersteunen.

Echtscheidingsadvocaten zijn continu bezig met het opstellen van documenten voor de zaak (inclusief documentatie richting de cliënt en/of de advocaat van de tegenpartij). Daarnaast dienen ze veel moties in voor onder andere voogdij, alimentatie en toeëigening van de echtelijke woning. Ook dienen ze te reageren op moties en andere documenten die zijn ingediend door de advocaat van de tegenpartij.

Op consult gaan bij andere professionals kan tevens een essentieel element zijn in een echtscheidingszaak, vooral als deze complex is. Zo zou het kunnen dat de echtscheidingsadvocaat gesprekken plant met psychologen, hulpverleners, accountants of andere advocaten. Deze meetings kunnen net de extra informatie opleveren die bijdraagt aan een goede afloop van de zaak.

Zelfs normale, ongecompliceerde scheidingen kunnen van de scheidingsadvocaat tijd in de rechtbank eisen. Voor elk bezoek aan de rechtbank dient de advocaat zich voor te bereiden door te overleggen met de klant (en eventueel andere professionals) en zich ook voor te bereiden wat hij/zij tijdens de zitting wil zeggen.

Het is nu bekend wat een echtscheidingsadvocaat voor takenpakket heeft en wat u van de advocaat kunt verwachten. Er moet vervolgens een keuze gemaakt worden voor de juiste scheidingsadvocaat. Het is verstandig hier onderzoek naar te doen om te voorkomen dat u een advocaat inhuurt die u meer problemen oplevert dan dat hij/zij oplost.

Praat bijvoorbeeld eerst met vrienden en familie om persoonlijke referenties te ontvangen. Dit is niet alleen een goede manier om namen van goede echtscheidingsadvocaten te vinden maar ook de slechte ervaringen aan te horen en te weten bij welke echtscheidingsadvocaten u moet wegblijven. Omdat u tijdens het proces veel persoonlijke kwesties met de echtscheidingsadvocaat moet bespreken is het belangrijk dat u een goed gevoel bij de advocaat krijgt.

Verder kunt u ook in de omgeving zoeken naar scheidingsadvocaten. Zoek bijvoorbeeld op 'Echtscheidingsadvocaat in omgeving Amsterdam' als u in Amsterdam woonachtig bent en ga na welke advocaten er zich bij u in de omgeving bevinden. U kunt dan overwegen deze advocaten te bezoeken of hierover recensies te lezen die anderen over de betreffende advocaat hebben geschreven.

Ten Slotte

Bij het kiezen van de advocaat mag u er vanuit gaan dat deze uw rechten naar beste kunnen vertegenwoordigt. Toch is het aan te raden om uzelf ook in te lezen in de verschillende onderwerpen. Ook scheidingsadvocaten kunnen fouten maken en op deze manier weet u zeker dat de echtscheidingsadvocaat uw wettelijke rechten beschermt.

Wilt u meer informatie over advocaat echtscheiding?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten